Χάρτης | Επικοινωνία
 

 
 

22-08-2018

«Έγκριση χρηματοδότησης σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1, Τομέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Erasmus+ 2018»

Το ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΔΙΕΚ) ΡΕΘΥΜΝΟΥ από το 1995 παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης στον Νομό Ρεθύμνου. Παραλαμβάνει ένα πλήθος ετερόκλητων ενήλικων καταρτιζόμενων οι οποίοι το επέλεξαν για να καταρτιστούν με σκοπό να επαναπροσδιορίσουν την επαγγελματική τους ταυτότητα. Στην προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχόμενων εκπαιδευτικών του υπηρεσιών συνέταξε αυτή την πρόταση ευρωπαϊκής κινητικότητας η οποία περιλαμβάνει την πραγματοποίηση τριών ροών  σε τρεις διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης.

Δέκα εκπαιδευόμενοι της ειδικότητας ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και ένας συνοδός θα πραγματοποιήσουν κινητικότητα κατάρτισης μικρής διάρκειας, 2 εβδομάδων, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας με οργανισμό εταίρο την Apopsis Activ s.r.l. . Εκεί θα πραγματοποιήσουν επαγγελματικές επισκέψεις σε ελληνικές, ρουμανικες και πολυεθνικές εταιρείες και τράπεζες και θα παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια. Θα δουν σε πραγματικό χρόνο υπερεθνικές «σύγχρονες επιχειρήσεις» και χρηματοοικονομικά ιδρύματα. Θα κατανοήσουν την σπουδαιότητα του διοικητικού έργου, της οργανοδιοικητικής, της διαχείρισης των ανθρωπίνων και λοιπών πόρων, των δημοσίων σχέσεων, της επικοινωνίας σε ένα εξωστρεφές οικονομικό περιβάλλον σε μια χώρα όπως η Ρουμανία, με ανάπτυξη πάνω από 5% η οποία δέχεται διεθνείς επενδύσεις από τις μεγαλύτερες χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Βιωματικά θα αντιληφθούν τις έννοιες Ευρωπαϊκή οικονομία - Βαλκανική αγορά - Ενιαίος Ευρωπαϊκός Χώρος. Μακροπρόθεσμα θα αποκτήσουν εφόδια για την αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων και τη λήψη αποφάσεων ως μελλοντικά στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών με  Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό.
 
 
Ο οργανισμός Training Vision Ltd επιλέχθηκε για την κινητικότητα μεγάλης διάρκειας 5 εκπαιδευομένων της ειδικότητας ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ στο Πόρτσμουθ,Ηνωμένο Βασίλειο για 3 μήνες. Οι καταρτιζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στην παραλιακή, πυκνοκατοικημένη ιστορική πόλη πρακτική άσκηση σε ξενοδοχειακές μονάδες και θα αποκτήσουν ικανότητες σε κάθετες δραστηριότητες: προετοιμασία της άφιξης του πελάτη, οργάνωση της υποδοχής, επικοινωνία με τον πελάτη, εποπτεία της ποιότητας και της φιλοξενίας , διαχείριση για την έκδοση τιμολογίων, οργάνωση της αναχώρησης του πελάτη, προμήθεια και διαχείριση αποθεμάτων, πώληση και σερβίρισμα φαγητών και ποτών. Όλα αυτά σε ένα διεθνές περιβάλλον, σε μια πολύβουη ευρωπαϊκή πόλη με αυξημένα ποιοτικά στάνταρ θα εφοδιάσουν τους καταρτιζόμενους με εμπειρίες που θα στιγματίσουν την επαγγελματική τους καριέρα, και την συνειδητοποίηση για την ευρωπαϊκή ταυτότητα του λειτουργήματος που αποφάσισαν να ακολουθήσουν.

Για τη ροή αυτή θα απαιτηθεί Προπαρασκευαστική Επίσκεψη ενός μέλους από το προσωπικό του ιδρύματος προκειμένου να διευκολυνθεί η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων οργανισμών και να προετοιμαστούν καλύτερα  οι δραστηριότητες κινητικότητας με προδιαγραφές ποιότητας. 
 

O οργανισμός BERLINK ETN GMBH επιλέχθηκε για την κινητικότητα μικρής διάρκειας 10 εκπαιδευομένων των ειδικοτήτων ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ και ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ και 1 συνοδού,  στο Βερολίνο, Γερμανία για 2 εβδομάδες. Εκεί θα θα επισκεφτούν Εταιρείες Ασφάλειας και θα έρθουν σε επαφή με μια διαφορετική κουλτούρα στην προστασία υποδομών πολιτισμού. Θα επισκεφτούν το εργασιακό τους περιβάλλον,  θα δουν και θα χρησιμοποιήσουν σύγχρονα ηλεκτρονικά συστημάτα ασφαλείας. Θα γνωρίσουν μεθόδους αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, βασικούς κανόνες πρώτων βοηθειών, υγιεινής και πυροπροστασίας. Στα σεμινάρια θα γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία  για την προστασία της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς, τους  Κανόνες της Επαγγελματικής Δεοντολογίας και το μέλλον της Προστασίας Προσώπων και Υποδομών.
 

Μακροπρόθεσμα η εμπειρία θα αυξήσει τις επαγγελματικές προοπτικές των συμμετεχόντων, αφού θα τους βοηθήσει να εμπλουτήσουν το βιογραφικό και τις εμπειρίες τους, θα αποκτήσουν  περισσότερες πρωτοβουλίες και θα αναλάβουν με συνέπεια τις ευθύνες τους. Θα αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και τις ικανότητες τους και θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους και την ευχέρεια στην χρήση ξένων γλωσσών. Ακόμα, η επαφή με επαγγελματικούς φορείς θα δώσει και ευκαιρίες για σύναψη επαγγελματικών σχέσεων στο εξωτερικό.
Το ίδρυμα θα εμπλουτίσει το βιογραφικό του, θα βελτιώσει τις παρεχόμενες εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές του υπηρεσίες, θα γίνει περισσότερο εξωστρεφές και προσιτό σε εκείνους που επιθυμούν να σπουδάσουν.


Πίσω

//
 
 
 
Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες